Menu Zavřeno

Novinka v IS QML – Úkoly a projekty

Vážení uživatelé systému IS QML,
naši šikovní vývojáři ve dne v noci zpracovávají požadavky na vylepšení IS QML, aby byl nejen funkční, ale i uživatelsky příjemný a šik. Co se vzhledu QML týče, chystáme vážně pecku, ale to si necháme jako náboj na příště 😉 neboť je fajn mít se na co těšit, co myslíte? 
Zajisté jste si všimli nových funkcionalit, které v QML přibyly. A některé jsou, alespoň z našeho pohledu, obrovským skokem vpřed. 
Dnes bychom vám rádi představili modul Úkoly a projekty, kterému přibyla dvě významná rozšíření.
přechod_projekty

Prvním rozšířením je možnost řídit malé až středně velké projekty. Za tím účelem jsme přidali funkcionalitu pro řízení projektů (v menu Úkoly a projekty, volba Projekty).

Detail projektu obsahuje údaje o projektu, řešitelském týmu a termínu. V záložkách jsou pak zachyceny další informace jako je harmonogram projektu, ekonomické vyhodnocení, statistika plnění úkolů či SWOT analýza.

Nejdůležitější je však záložka s přehledem úkolů projektu. Nové úkoly lze přidávat přímo na této záložce prostřednictvím tlačítka Přidat.

přechod_portál

Druhým avizovaným rozšířením evidence úkolů je Portál. Usoudili jsme, že si ho tento modul zaslouží a neskromně si myslíme, že se nám povedl. Nabízí nepřeberné množství pohledů na úkoly ať už celé organizace nebo jednotlivce.

Úkoly na záložkách Seznam, Plánovač a Kanban lze seskupovat podle řešitele, priority, kategorie a nebo projektu. Mohou být zobrazeny všechny úkoly nebo jen vlastní či ty, které uživatel zadal jiným řešitelům.
Kromě toho byl Portál vybaven i standardním filtrem, který možnosti seskupování a zobrazení skvěle doplňuje.

A taková záložka Kanban je speciální sama o sobě neboť stavy úkolů je zde možné měnit DragDropem. Stejně tak můžete úkoly přetahovat mezi jednotlivými projekty, kategoriemi nebo řešiteli. 

Pokud vás zajímá, co umí záložky portálu Seznam, Plánovač, Kanban a Kalendář nebo jaké nové a nemálo zajímavé informace nabízí detail úkolu, koukněte na nápovědu, kterou jsme zveřejnili na našem webu www.qml.cz/moduly/ukoly-a-projekty/.
Na vylepšeních jsme pracovali vážně dlouho a moc rádi bychom znali váš názor, jak se nám to povedlo. 
machine-learning
Informační systém QML se vyznačuje především #rychlou implementací. #bleskovou podporou. #snadným ovládáním. #přehledností. #komplexností. #modularitou.